Možnosti a limity využití areálu Klementina pro provoz Národní knihovny - Húževková, Linda; Kouba, Vojtěch, 1983-; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se věnuje Národní knihovně České republiky, sídlící v historickém areálu barokního Klementina. Knihovna se dlouhodobě potýká s komplikacemi a nedostatky plynoucími ze svého umístění v objektu, který je chráněný jakožto národní kulturní památka. Práce vysvětluje, ve kterých bodech je Klementinum pro knihovnu nevyhovující, jak by bylo možné neuspokojivý stav řešit, a jak se v této situaci projevují zákonitosti obecně platné v situacích, kdy je objekt aktivní instituce památkově chráněn a ne zcela vyhovující. Cílem této práce je problematiku prostorového zaopatření Národní knihovny představit v jejím kontextu, který je pro nedotčenou osobu stěží uchopitelný a přispět k diskuzi o tom, jaká by měla být budoucnost Národní knihovny z hlediska jejího prostorového zaopatření, jaký je současný stav a jak má být vyřešen.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses