Informační podpora řízení likvidity v podmínkách nadnárodních uskupení - Brabcová, Lucie; Král, Bohumil, 1952-; Wagner, Jaroslav, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Řízení likvidity nadnárodního uskupení je velice komplexní činností, pro jejíž úspěšné vykonávání je zapotřebí kvalitního systému informací. Cílem této disertační práce je navrhnout systém informační podpory vyhovující potřebám řízení likvidity konkrétního typu nadnárodního uskupení, a to primárně z pozice mateřské společnosti. V práci bylo využito především vědecké metody konstruktivního výzkumného přístupu. Na základě propojení teoretických konceptů manažerského účetnictví, reportingu, manažerského informačního systému a principů řízení likvidity, vnoření aspektu nadnárodního uskupení se svými specifiky a následném propojení všech těchto faktorů je sestaven informační systém určený pro otázky řízení likvidity. Výstupy systému jsou přizpůsobeny třem odlišným skupinám uživatelů, jejichž role, rozhodovací úlohy a požadavky na systém jsou v průběhu výzkumu identifikovány. Předložená disertační práce rovněž přidává příspěvek do diskuse k otázkám centralizace řízení likvidity uskupení, a také otevírá diskusi k definicím dosud ustálených pojmů a jejich roli v turbulentním podnikovém prostředí.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor disert. práce]; disertace; dissertations