Fundraising nestátní neziskové organizace Museum Kampa - Zhytnikova, Viktoriia (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá současnými metody fundraisingu v muzejnictví, s aplikací na nestátní neziskovou organizaci – Museum Kampa, která se zaměřuje na moderní středoevropské umění. Teoretická část práce obsahuje charakteristiku nestátního neziskového sektoru v ČR a možnosti jeho financování. Důraz je kladen na fundraising – způsoby navázání kontaktu s novými dárci, sponzorské programy a možnosti využití crowdfundingu v kulturním sektoru. Dále zde je uveden teoretický rámec ke zpracování strategické fundraisingové analýze. Praktická část je zaměřena na analýzu činnosti a fundraisingu muzea Kampa, pomoci rozboru výročních zpráv organizace, analýzy webových stránek a osobního rozhovoru. Závěrem praktické části jsou návrhy úprav stávající fundraisingové strategie.