Fundraising nestátní neziskové organizace Museum Kampa - Zhytnikova, Viktoriia; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá současnými metody fundraisingu v muzejnictví, s aplikací na nestátní neziskovou organizaci – Museum Kampa, která se zaměřuje na moderní středoevropské umění. Teoretická část práce obsahuje charakteristiku nestátního neziskového sektoru v ČR a možnosti jeho financování. Důraz je kladen na fundraising – způsoby navázání kontaktu s novými dárci, sponzorské programy a možnosti využití crowdfundingu v kulturním sektoru. Dále zde je uveden teoretický rámec ke zpracování strategické fundraisingové analýze. Praktická část je zaměřena na analýzu činnosti a fundraisingu muzea Kampa, pomoci rozboru výročních zpráv organizace, analýzy webových stránek a osobního rozhovoru. Závěrem praktické části jsou návrhy úprav stávající fundraisingové strategie.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses