Návrh a řešení predikce v inteligentních budovách - Povoroznyk, Jurij; Palovská, Helena, 1959-; Langr, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Hlavním cílem diplomové práce je analyzovat, navrhnout a následně implementovat predikci přístupů v inteligentních budovách pro vybranou společnost. Součástí tohoto řešení je nasazení nástrojů Business Intelligence, které jsou zcela zásadní pro sběr, zpracování a výslednou transformaci dat z odlišných datových úložišť. Získaná data jsou pomocí predikčních modelů zpracována a následně vizualizována především vlastníkům budov. Vzniklé grafy a vizualizace umožní reagovat na prognózy, a tím přizpůsobit chod inteligentních budov. V závěru dojde k prezentaci všech predikcí a následné akceptace z pohledu zadavatele. V neposlední řadě jsou zde shrnuty všechny poznatky a problémy, které se při samotné implementaci vyskytly. Přínosem diplomové práce je představení návrhu postupu a následné řešení konkrétní implementace BI a predikčních modelů. Praktická část je také přínosná pro společnost, ve které je tento projekt realizován. Práce je ideální pro toho, kdo už nějaké zkušenosti s nástroji Business Intelligence má nebo by si rád obohatil své vědomosti v oblasti inteligentních budov. Mimo jiné jsou zde poznamenány osobní poznatky, které by mohly přijít vhod každému, kdo se pokouší vytvořit predikční modely.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses