Efektivní zdanění fyzické osoby a právnické osoby - Čuda, Richard; Finardi, Savina; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou efektivní míry zdanění fyzické a právnické osoby. V první části této práce jsou vysvětleny základní principy výpočtu daňové povinnosti fyzické a právnické osoby a výpočtu pojistného na sociální pojištění. Kromě toho jsou v první části dále popsány základní charakteristiky vybraných forem podnikání a s nimi spojené administrativní povinnosti a náklady. V analytické části je na konkrétním příkladu ukázán výpočet efektivní míry zdanění fyzické osoby a právnické osoby. Dále je v analytické části provedena analýza efektivní míry zdanění fyzických a právnických osob na různých hladinách výnosů a různých výších nákladů.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses