Optimalizace e-shopu zdravetricko.cz, jeho technického stavu a obsahu pro vyhledávače - Předotová, Eva (2021)
Tato diplomová práce se zabývá optimalizací webových stránek pro vyhledávače, s přihlédnutím ke specifikům elektronických obchodů. V úvodu práce jsou uvedeny základní principy fungování webových vyhledávačů a zmapován vývoj vyhledávacích algoritmů vyhledávače Google, u kterých je zkoumán dopad na používané SEO metody. V další části je představena metodologie, na jejímž základě byla provedena SEO analýza elektronického obchodu Zdravetricko.cz a navržena vhodná opatření za účelem optimalizace jeho technického a obsahového stavu, která povedou ke zvýšení pozic e-shopu ve výsledcích organického vyhledávání vyhledávače Google. V závěru práce jsou prezentovány výsledky dosažené implementací navržených změn a zhodnocen jejich přínos jak na pozice e-shopu, tak na objem organické návštěvnosti a výši tržeb.