Rozvoj cyklistické infrastruktury v Praze v porovnání s několika hlavními městy v Evropě - Petrov, Richard; Kislingerová, Eva, 1950-; Nováková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se věnuje problematice Smart City ve vztahu k cyklistické dopravě. Teoretická část předkládá důležité pojmy týkající se uvedeného tématu, díky čemuž je možné pochopit, v čem spočívá podstata Smart City a jak je možné v této souvislosti zajistit městskou „chytrou“ mobilitu tak, aby zajistila udržitelný rozvoj měst. Tato práce je dále ve své praktické části zaměřena na několik evropských měst, mimo jiné i na hlavní město České republiky, Prahu, kde je zkoumáno, jak je řešena Smart doprava, resp. Smart cyklistická doprava. Součástí je též vlastní uskutečněné dotazníkové šetření mezi obyvateli Prahy. Dosažené výsledky umožňují navrhnout možná řešení alternativní dopravy řešící celkový stav cyklistické infrastruktury v Praze.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses