Atributy kvality vysokoškolského vzdělávání perspektivou Kano modelu - Vyhnis, Zdeněk (2021)
Práce měla za cíl identifikovat atributy kvality terciárního vzdělávání z pohledu studentů Fakulty managementu VŠE a následně atributy podrobit analýze za pomocí Kano modelu. Pomocí tohoto modelu se určuje povaha jednotlivých atributů rozdělením do několika kategorií a zároveň se zkoumá potenciální vliv na spokojenost. Navíc byla v rámci analýzy zjišťována důležitost jednotlivých atributů. Nejprve byla provedena rešerše literatury, která obsahuje hodnocení kvality terciárního vzdělávání z různých pohledů a také různé metody měření kvality včetně Kano modelu. Dále je v metodické části popsán postup identifikace atributů, následné ověření a získání nových atributů prostřednictvím realizace fokusní skupiny. Identifikované atributy byly následně implementovány do dotazníku podle Kano modelu, který byl mezi studenty elektronicky distribuován. Získaná data byla následně podrobena analýze, tedy jednotlivé atributy byly kategorizovány, byla vypočtena průměrná důležitost atributů a zjištěn jejich potenciální vliv na spokojenost. Následně je diskutováno nad získanými výsledky, které jsou porovnány s dříve provedenými výzkumy. V závěru jsou shrnuty výsledky, formulovány teoretické přínosy pro Fakultu managementu i jiné vysoké školy a nastíněny další možné směry zkoumání.