Chování spotřebitele v omnichannel fashion retailu - Stanchulyak, Ksenia (2021)
Diplomová práce se věnuje chování spotřebitelů v omnichannel fashion retailu na českém trhu. Cílem práce je stanovit, zda takové faktory jako očekávána výkonnost, očekávané úsilí, osobní inovativnost a emoce mají dopad na spokojenost, důvěru, loajalitu a vnímané riziko spotřebitelů. Tyto faktory a jejich význam na chování spotřebitelů byly odvozeny z modelů S-O-R a UTAUT2. Pro výzkum byly stanoveny příslušné předpoklady, které byly potvrzené nebo odmítnuté pomocí výsledků kvalitativního a kvantitativního výzkumů. Bylo stanoveno, že očekáváná výkonnost má dopad na spokojenost a loajalitu spotřebitelů. Očekáváné úsilí je významné pouze pro spokojenost zákazníků. Osobní inovativnost dokáže ovlivnit spokojenost loajalitu a vnímané riziko. Emoce mají vliv pouze na spokojenost a v malé míře i na loajalitu českých zákazníků pohybujících v omnikanalovém prostředí při nákupu oblečení. Na konci práce byly uvedené doporučení pro maloobchodníky s módním oblečením.