Světový trh diamantů - Chubarova, Irina (2021)
Tato práce je věnována diamantům, a to přírodním, které vznikají hluboko pod povrchem za určitých podmínek, a syntetickým, které jsou za stejných podmínek vyráběny v laboratoři. Cílem této diplomové práce je srovnat trh přírodních a syntetických diamantů, identifikovat rostoucí význam syntetických diamantů a prozkoumat, jak se tyto trhy vzájemně ovlivňují.