Zahraniční aktivity českých krajů ve vazbě na dobré jméno země - Pečková, Nikola (2021)
Diplomová práce na téma Zahraniční aktivity českých krajů ve vazbě na dobré jméno země si klade za cíl zjistit, zda a jakým způsobem se české kraje podílejí na tvorbě dobrého jména České republiky v zahraničí. Práce se zabývá teoretickým vymezením aktérů, nástrojů a strategií paradiplomacie. Stejný aparát (strategie, nástroje a aktéři) je využit při uchopení tématu dobrého jména země. V neposlední řadě se práce zabývá průzkumem současných zahraničních aktivit vybraných českých krajů. V rámci výzkumu bylo rovněž využito kvalitativního šetření se zástupci vybraných českých krajů.