Zahraniční aktivity českých krajů ve vazbě na dobré jméno země - Pečková, Nikola; Peterková, Jana, 1971-; Strachová, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce na téma Zahraniční aktivity českých krajů ve vazbě na dobré jméno země si klade za cíl zjistit, zda a jakým způsobem se české kraje podílejí na tvorbě dobrého jména České republiky v zahraničí. Práce se zabývá teoretickým vymezením aktérů, nástrojů a strategií paradiplomacie. Stejný aparát (strategie, nástroje a aktéři) je využit při uchopení tématu dobrého jména země. V neposlední řadě se práce zabývá průzkumem současných zahraničních aktivit vybraných českých krajů. V rámci výzkumu bylo rovněž využito kvalitativního šetření se zástupci vybraných českých krajů.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses