Prediktivní analýza pro marketingovou kampaň - Růžička, Michal (2021)
Hlavním cílem této diplomové práce je navrhnout a zrealizovat řešení datové analýzy pro lepší pochopení nákupního chování zákazníků v konkrétním typu marketingových kampaní ve vybrané pojišťovně na českém trhu. Prvním z dílčích cílů je představit na základě dostupných zdrojů aktuální trendy a využití jednotlivých způsobů analytiky v oboru pojišťovnictví a jeho přidružených oborech ve světě. Druhým dílčím cílem je provést vybranou datovou analýzu na konkrétním typu kampaní v prostředí pojišťovny. Následně třetím dílčím cílem je vyhodnotit mezi sebou výsledné modely a určit nejvýkonnější prediktivní model na základě míry chybné klasifikace. Výsledkem práce je vítězný prediktivní model včetně doporučení o možnostech zefektivnění vybraného typu kampaní.