Prediktivní analýza pro marketingovou kampaň - Růžička, Michal; Stanovská, Iva; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Hlavním cílem této diplomové práce je navrhnout a zrealizovat řešení datové analýzy pro lepší pochopení nákupního chování zákazníků v konkrétním typu marketingových kampaní ve vybrané pojišťovně na českém trhu. Prvním z dílčích cílů je představit na základě dostupných zdrojů aktuální trendy a využití jednotlivých způsobů analytiky v oboru pojišťovnictví a jeho přidružených oborech ve světě. Druhým dílčím cílem je provést vybranou datovou analýzu na konkrétním typu kampaní v prostředí pojišťovny. Následně třetím dílčím cílem je vyhodnotit mezi sebou výsledné modely a určit nejvýkonnější prediktivní model na základě míry chybné klasifikace. Výsledkem práce je vítězný prediktivní model včetně doporučení o možnostech zefektivnění vybraného typu kampaní.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses