Dopady Abenomiky na makroekonomickú konkurencieschopnosť Japonska - Rodáková, Sabina; Procházková Iliniţchi, Cristina; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práca sa zaoberá analýzou vplyvu politiky Šinzá Abeho na makroekonomickú konkurencieschopnosť Japonska. Hlavným cieľom práce je zistiť, ako sa Japonsko posunulo v priebehu Abeho vlády vo svetových rebríčkoch konkurencieschopnosti. Prvá kapitola práce zoznámi čitateľov s teóriou makroekonomickej konkurencieschopnosti a spôsobmi jej merania. Druhá kapitola sa zaoberá Abeho politikou, ktorá mala podobu agresívnej monetárnej politiky, flexibilnej fiškálnej politiky a rastovej stratégie pomocou štrukturálnych reforiem. Tretia kapitola predstavuje analytickú časť práce, ktorá na základe teoretického východiska skúma posuny Japonska v jednotlivých ročenkách.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses