Modernizace sítě pro poskytování vysokorychlostního internetového připojení s využitím technologie optických vláken - Štoll, Martin; Švarc, Lukáš; Sochor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Práce je zaměřena na možnosti modernizace sítí malých a středně velkých poskytovatelů internetového připojení. Práce je rozdělena na několik částí. V úvodní části práce je analyzována současná situace v dané oblasti a identifikovány problémy, které je třeba modernizací řešit. Druhá část práce je cílena na identifikaci technologií použitelných pro modernizaci distribuční sítě. Třetí část práce je věnována samotné implementaci technologie pasivních optických sítí. Tato část práce je koncipována jako průvodce implementací pasivních optických sítí a jejím účelem je usnadnění implementace této technologie u malých a středně velkých poskytovatelů internetového připojení. V této části jsou mimo jiné obsaženy rady a postupy, které byly v praxi ověřeny. Poslední část práce je soustředěna na zhodnocení výsledku modernizace sítě. Celá práce je zasazena do prostředí společnosti Rete internet s.r.o., pobočka Sokolov, která se v oblasti poskytování internetového připojení pohybuje již déle než 15 let.
Vedoucí práce: Lukáš Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses