Optimalizace vybraného procesu ve firmě XY - Vojtová, Lenka (2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou optimalizace výrobního procesu bazénu ve společnosti TSH Plast. Jejím cílem je s pomocí Lean Six Sigma přístupů dosáhnout navýšení kapacity procesu a zvýšit tak uspokojení poptávky. V rámci teoretické části se práce věnuje přiblížení přístupů procesního zlepšování – Lean managementu a Six Sigmy. Jako hlavní metoda je vybrána DMAIC, která je detailněji přiblížena dle jednotlivých fází. Praktická část aplikuje kroky této metody od vydefinování problému, měření procesu a analyzování získaných dat až po navržení možných zlepšení pro výrobní proces v TSH Plast. K nim jsou vytvořeny návrhy kontrolních mechanismů. Výsledkem implementace všech zpracovaných návrhů by mělo dojít k usnadnění řízení celého procesu a navýšení kapacity.