Ocenění společnosti NOEN a.s. v úpadku : Rozhodování o reorganizaci nebo konkurzu - Paščenko, Jan; Svačina, Pavel, 1979-; Staňková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Téma diplomové práce je zaměřeno na porovnání výhodnosti reorganizace a konkursu na specifickém případu ocenění vybrané společnosti, která se nachází ve stavu úpadku. Hlavním cílem práce je prozkoumat aktuální situaci společnosti Noen, a.s., k vybranému datu a ověřit, zda je možné, aby společnost pokračovala soustavně v podnikatelské činnosti. Následně na základě ocenění ověřit možné plnění plynoucí z vybrané metody řešení úpadku. Vybraná společnost se zaměřuje na projektování, konstrukci, dodání a údržbu velkých strojů na povrchovou těžbu. Práce je rozdělena do tři částí, mezi které patří popis oceňované společnosti, dále analytická část a ocenění společnosti.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses