Přínosy a nebezpečí sociáních sítí v 21. století - Nováček, Dominik; Radváková, Věra; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá sociálními sítěmi, a to konkrétně jejich přínosy a nebezpečími pro uživatele 21. století. Cílem je již zmíněné přínosy a nebezpečí určit, a v případě nebezpečí navrhnout případná řešení. Navíc také určíme, kterou sociální platformu uživatelé využívají nejvíce pro vyhledání informací, jaké faktory nejvíce ovlivňují věrohodnost právě těchto informací a kolik času uživatelé tráví u sociálních sítí při stále aktuální pandemii COVID-19. Teoretická část nám poskytne informační zázemí potřebné k této problematice. Internet je pro sociální sítě téměř základním stavebním kamenem, a proto si na obě tyto témata řekneme jejich podstatu, historii a vývoj. Hlouběji se budeme věnovat sociálním sítím, které rozdělíme na určité typy. Dále popíšeme jejich obsah, funkce a také případné problémy s nimi spojené. Zmíníme aktuálně nejpopulárnější sociální sítě dnešní doby. Praktická část tvoří stanovené cíle a hypotézy k výzkumu. Empirický výzkum byl ve formě dotazníkového šetření. Získaná data od celkového počtu 406 respondentů byly dále vyhodnoceny, okomentovány a využity při vypracování již určených cílů. Výběrový soubor byl tvořen uživateli sociálních sítí všech věkových kategoriích. Podrobněji se také vyjádříme k získaným odpovědím, které byly v rámci dotazníkového šetření použity k zpracování a vyhodnocení cílů zadaných v rámci této praktické části.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses