User Experience webových stránek Fakulty managementu Vysoké školy ekonomické v Praze - Vigláš, David (2021)
Diplomová práce se zabývá provedením vlastního experimentálního výzkumu z hlediska user experience webových stránek Fakulty managementu Vysoké školy ekonomické v Praze. S cílem ověřit, zda je jejich nově přijatý design v souladu s očekáváními, potřebami nebo přáními jedné z klíčových skupin stakeholders, a to studentů fakulty. Zjistit, jaký obsah vzdělávací instituce na svých webových stránkách sdílí a jak ovlivňuje nový design webových stránek jejich úroveň použitelnosti a přehlednosti vedoucí k pozitivní uživatelské zkušenosti. Pomocí individuálních online rozhovorů a eye trackingového měření získat data o výzkumném vzorku respondentů a zpracovat výsledky výzkumné části do podoby odpovědí na výzkumné otázky a seznamu celkem 10 manažerských doporučení. Předložit vedení fakulty, a konkrétně pak správci webových stránek postup, pomocí kterého bude možné upravit současnou verzi webových stránek. A zefektivnit stávající způsob komunikace přes webové stránky se studenty, jako s jednou z klíčových skupin stakeholders vzdělávací instituce.