Jíst zdravě znamená jíst draze? : - experimentální ověření zkresleného zpracování informací na základě intuice - Kretinin, Artur; Novák, Michal; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Tato diplomová práce se zabývá tématem Jíst zdravě znamená jíst draze? - experimentální ověření zkresleného zpracování informací na základě intuice. Cílem této diplomové práce je provést výzkum, který se zabývá primárně vztahy mezi kategorizací zdravé výživy, cenou a označením. Cílem výzkumu je prokázat či vyvrátit existenci vztahu mezi cenou potravin a subjektivním vnímáním jejich prospěchu pro zdraví člověka. Práce je rozdělena do tří častí. Na začátku je provedena literární rešerše, v rámci které jsou vysvětleny jednotlivé pojmy, a je provedena analýza primárních akademických zdrojů za účelem shrnutí současného stavu poznání v této oblasti. Dále následuje metodická část práce, která obsahuje definici výzkumných otázek a design vlastního výzkumu, včetně zvolených výzkumných nástrojů a zvoleného výzkumného vzorku vzhledem k výzkumným otázkám. V praktické části jsou představeny výsledky výzkumného šetření.
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses