Agrese ve společnosti - psychické týrání na pracovišti - Thomová, Kateřina; Legnerová, Kateřina, 1965-; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce s názvem Agrese ve společnosti — psychické týrání na pracovišti si klade za cíl podrobněji prozkoumat problematiku postupně se zvyšující agrese v různých odvětvích společnosti — od školního prostředí až po domácí násilí. Hlavním zaměřením je však sociální klima v pracovním prostředí a jeho vliv na psychiku a chování. Přestože se v práci objevují pohledy různých stran vstupujících do této problematiky, hlavním sledovaným jevem je porovnání pohledu zaměstnanců a jejich nadřízených. Rešerše literatury v rámci teoretické části práce vede k vysvětlení základních pojmů, které jsou zásadní pro správné porozumění celkové problematice, a k představení širších souvislostí. Následná analytická část se zabývá rozsáhlým kvantitativním šetřením ve formě dotazníku a kvalitativním výzkumem ve formě osobních rozhovorů uskutečněných ve zvolené firmě. Podrobná analýza získaných výsledků je základem návrhové části, v níž se objevují doporučení na zlepšení celkové situace i návrhy, které by mohly do budoucna omezit výskyt těchto negativních vlivů v pracovním prostředí.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses