Role sociální sítě Sina Weibo ve veřejné diplomacii Číny - Bímová, Valentina; Peterková, Jana, 1971-; Švec, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce se zabývá sociálními médií a veřejnou diplomacií, konkrétně rolí sociálních médií ve veřejné diplomacii. Práce se dělí na tři tematické celky. V první části práce představuje, co znamená současná veřejná diplomacie a jací jsou její aktéři, jak se stanovuje její strategie, cíle a jaké nástroje se k tomu využívají. Současně se také věnuje digitální diplomacii jako součásti diplomacie veřejné a sociálním médiím jako nástroji této diplomacie. Druhá část práce následně analyzuje aktéry veřejné diplomacie Číny, věnuje se čínské veřejné diplomacii a formám komunikace, které využívá a následně se zaměřuje na čínský mediální prostor s důrazem na čínská sociální média. Třetí a závěrečná část je následně samotnou analýzou role Sina Weibo v čínské veřejné diplomacii. Tato část se skládá se tří částí – analýza přítomnost aktérů čínské veřejné diplomacie na Sina Weibo, analýza nastolování agendy vybranými aktéry a následně analýza navazování konverzací a interakcí s publikem. Na základě těchto analýz je v závěru práce zhodnocena role Sina Weibo v čínské veřejné diplomacii, jsou představeny její silné i slabé stránky.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses