Internalizace normy pro cirkulární ekonomiku v EU nevládními aktéry : Zero Waste France - Šolcová, Barbora (2021)
Diplomová práce se na případu mezinárodní nevládní organizace Zero Waste France zaměřuje na šíření normy v mezinárodním prostředí. Na základě kvalitativní obsahové analýzy textu práce hodnotí, že Zero Waste France splňuje charakteristiky mezinárodní nevládní organizace a je poměrně silná ve všech pěti kategoriích zdrojů moci kromě kontrolující moci. Druhá část analýzy potvrzuje, že norma pro cirkulární ekonomiku dospěla do vrcholné fáze svého životního cyklu, tedy do fáze internalizace, a že Zero Waste France přispívá k šíření této normy ve Francii i v celé EU.