Internalizace normy pro cirkulární ekonomiku v EU nevládními aktéry : Zero Waste France - Šolcová, Barbora; Machoň, Miloslav, 1988-; Kočí, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce se na případu mezinárodní nevládní organizace Zero Waste France zaměřuje na šíření normy v mezinárodním prostředí. Na základě kvalitativní obsahové analýzy textu práce hodnotí, že Zero Waste France splňuje charakteristiky mezinárodní nevládní organizace a je poměrně silná ve všech pěti kategoriích zdrojů moci kromě kontrolující moci. Druhá část analýzy potvrzuje, že norma pro cirkulární ekonomiku dospěla do vrcholné fáze svého životního cyklu, tedy do fáze internalizace, a že Zero Waste France přispívá k šíření této normy ve Francii i v celé EU.
Vedoucí práce: Miloslav Machoň
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses