Architektonické vzory v moderním vývoji pro iOS - Kolomazník, Martin; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Oraný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Cílem této práce je nalézt nejoptimálnější z několika architektonických vzorů vyu-žívaných v jazyku Swift s využitím nově příchozích knihoven SwiftUI a Combine. Hlavní výstup této práce slouží jako ověřený postup, kterým lze vyvíjet škálovatel-né, testovatelné a dlouhodobě udržitelné mobilní aplikace. V teoretické části práce jsou nejprve představena programovací paradigmata, neboť zmíněné knihovny přináší do jazyka Swift deklarativní styl zápisu. Poté je předsta-ven programovací jazyk Swift jako takový a následně knihovny Combine a SwiftUI, kterých se tato práce týká. V další kapitole je diskutována architektura software a představeny nejpoužívanější architektonické návrhové vzory v jazyku Swift. Ná-sledně jsou vyvinuty tři ukázkové aplikace s využitím vzoru MVVM, Redux a Clean Architecture. U každé vyvinuté aplikace jsou zhodnoceny silné a slabé stránky a následně je zvolený jediný postup pro vývoj rámcově větší aplikaci, která se rozsa-hem a požadavky více podobá komerčním aplikacím.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses