Vztah návštěvníků destinace k certifikovaným regionálním produktům (Krušnohoří) - Kubatíková, Petra (2021)
Tato práce se zabývá tématem regionálního značení, a to konkrétně v regionu Krušnohoří. Cílem této práce je zjistit vztah návštěvníků a místních obyvatel k certifikovaným regionálním produktům, které nesou značku KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt®. Práce se také orientovala na výrobce regionálních produktů, s cílem zjistit jejich postoj k regionálnímu značení. Výzkum byl realizován formou dotazníkových šetření, jak mezi spotřebiteli, tak výrobci, aby byl získán komplexní pohled na systém regionálního značení. Na závěr byly výsledky shrnuty a taktéž byla doporučena opatření pro budoucí rozvoj regionálního značení v regionu Krušnohoří.