Export firmy Budějovický Budvar za koronavirové krize v roce 2020 - Pánek, Oliver (2021)
Tato práce se zabývá exporty Budějovického Budvaru za koronavirové krize v roce 2020. Hlavními cíli práce je zjistit, jak koronavirus ovlivnil export piva Budějovického Budvaru a jak koronavirus ovlivnil práci zaměstnanců Budějovického Budvaru na oddělení exportu. Vedlejším cílem práce potom je zjistit, zda existuje spojitost mezi tím, jak stouply nebo poklesly tržby z exportu v daném regionu, a tím, jak člen exportního týmu Budvaru, který má daný region na starosti, zvládl koronavirovou krizi. První kapitola se věnuje hlavně koronavirové krizi ve světě a způsobu, jak ji z hlediska managementu firmy zvládnout. Druhá kapitola se už zabývá exporty Budějovického Budvaru a členy jeho exportního týmu. V práci bylo zjištěno, že koronavirus měl na Budějovický Budvar a jeho exporty sice negativní vliv, ale podnik se s ním dokázal vypořádat velmi dobře.