Analýza preferencí zákaznických segmentů vybraného podniku - Gregor, David; Procházková, Markéta; Körberová, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této diplomové práce je určit, na který segment zákazníků by se měla firma TrickPad zaměřit aby dosáhla zvýšení zisků a jak by měla upravit svůj marketingový mix, pro větší spokojenost zákazníků. V praktické části je provedena analýza interních dat o prodejích firmy TrickPad za celou dobu její existence, ze které vyplývá na které segmenty by se měla zaměřit. Druhá část výzkumu byla provedena pomocí polostukturovaných hloubkových rozhovorů se stávajícími a potenciálními zákazníky, kteří byli dotazováni na jejich názory na současný marketingový mix. Výstupem hloubkových rozhovorů jsou doporučení, jak by měla firma upravit svůj marketingový mix, aby zákazníkům více vyhovoval. V závěru praktické části jsou v návaznosti na analýzu dat uvedeny segmenty zákazníků, které mají pro firmu nejvyšší potenciál a návrhy, jak na ně cílit. Většinu z těchto doporučení může firma ihned aplikovat.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses