Obchodní tajemství a know-how v ČR, EU a na Ukrajině - Kozak, Yuliia; Boháček, Martin, 1947-; Škrabka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou obchodního tajemství. Cílem práce je shrnout poznatky o obchodním tajemství a know-how v České republice a EU, zjistit ukrajinskou právní úpravu obchodního tajemství a know-how a rozdíl mezi ní a právní úpravou v ČR a EU, zhodnotit, která právní úprava je efektivnější, a dále zjistit, je-li právní úprava ve vybraných zemích v této oblasti dostatečná, a pokusit se navrhnout změny. Práce se skládá z úvodu, tří kapitol a závěru. První kapitola práce popisuje obchodní tajemství a know-how v ČR. Druhá kapitola se zabývá obchodním tajemství a know-how v právu EU. Třetí kapitola popisuje obchodní tajemství a know-how na Ukrajině.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses