Význam cestovního ruchu pro ekonomiku Filipín - Dvořák, Jakub; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Grebe, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Trh, který se nachází v Asii, je největším a zároveň nejrychleji rostoucím na celém světě. A právě na tomto kontinentu se nachází Filipínská republika. Je to země, která toho má opravdu mnoho co nabídnout, ať je to přes 7 tisíc ostrovů s nepřeberným množstvím krásných pláží a nádhernou přírodou nebo dlouholeté tradice tamních obyvatel. Filipíny jsou dynamicky se rozvíjející ekonomikou v regionu jihovýchodní Asie. Významný podíl na tomto pozitivním vývoji má odvětví cestovního ruchu. Tato bakalářská práce má za cíl zjistit jaké jsou silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby cestovního ruchu na Filipínách a jejich přičiny. Vedlejším cílem práce je porovnání Filipín z hlediska konkurenceschoposti oproti dalším zemím v jihovýchodní Asii. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení pojmů z mezinárodního cestovního ruchu. Poté je provedena SWOT analýza cestovního ruchu na Filipínách v období před pandemií Covid-19. Poslední kapitola srovnává konkurenceschopnost Filipín oproti zemím v jihovýchodní Asii.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses