Zahraniční cesty poslaneckých výborů - Ožana, Patrik (2021)
Zahraniční cesty poslanců jsou českou veřejnosti vnímány velmi negativně. Média zveřejňují pouze informace týkající se exotických destinací a kladou důraz výhradně na informace o doprovodném programu. Z hlediska teorie jsou cesty poslanců do zahraničí a vzájemné návštěvy národních parlamentů základním pilířem parlamentní diplomacie. Práce je zaměřena na zjištění skutečného stavu parlamentní diplomacie v Poslanecké sněmovně, k čemuž posloužilo dotazníkový průzkum mezi poslanci.