Zahraniční cesty poslaneckých výborů - Ožana, Patrik; Peterková, Jana, 1971-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Zahraniční cesty poslanců jsou českou veřejnosti vnímány velmi negativně. Média zveřejňují pouze informace týkající se exotických destinací a kladou důraz výhradně na informace o doprovodném programu. Z hlediska teorie jsou cesty poslanců do zahraničí a vzájemné návštěvy národních parlamentů základním pilířem parlamentní diplomacie. Práce je zaměřena na zjištění skutečného stavu parlamentní diplomacie v Poslanecké sněmovně, k čemuž posloužilo dotazníkový průzkum mezi poslanci.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses