Zdanění technologických firem v kontextu euro-amerických vztahů - Hájek, Pavel; Sankot, Ondřej, 1988-; Kohut, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Práce se zabývá relativně novým typem technologických firem, které působí převážně v digitální ekonomice. Práce analyzuje společné atributy Big Tech firem a také jejich aktivity. Dále práce zjišťuje problémy v danění těchto firem, zejména problémy zastaralosti Mezinárodních daňových pravidel, tedy mezinárodního rámce určeného pro tuto problematiku. Jsou zde analyzovány návrhy řešení na všech úrovních k férovému zdanění nadnárodních a digitálních korporací. Poslední kapitola řeší dopad zavedení těchto digitálních daní na euro-americké vztahy, jež i v kontextu s ostatními událostmi byly těmito daňovými opatřeními negativně zasaženy.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses