Country of Origin efekt vybraných produktů na spotřebitelské chování - Procházková, Veronika; Novák, Michal; Sabolovič, Mojmír, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Cílem této práce je zjistit, zda má země původu vybraných produktů vliv na spotře-bitelské chování zástupců generace Y, a pokud ano, jak silný tento vliv je v porovnání s dalšími atributy produktu. Konkrétně je vliv země původu zkoumán na českém trhu, v produktové kategorii alkoholických vín. Výsledky práce mohou být přínosem pro podnikatele a marketéry, kteří se v této produktové kategorii a na daném trhu pohybují, či na něj plánují vstoupit. Výsledky práce zodpovídají celkem tři výzkumné otázky, a to pomocí metody focus group, dotazníkového šetření a experimentu. Vliv země původu na spotřební chování zástupců generace Y byl potvrzen, ovšem jak bylo zjištěno, nejedná se o nejvýznamnější atribut produktu. Zároveň bylo potvrze-no, že chování spotřebitelů se skutečně mění v závislosti na tom, zda spotřebitelé disponují či nedisponují informací o zemi původu produktu.
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses