Znovuobnovení vnitřních hraničních kontrol v schengenském prostoru od roku 2015 - Chiperi, Cristina; Votoupalová, Markéta; Kristek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato práce zkoumá a popisuje dopady a důsledky znovuzavedení hraničních kontrol v schengenském prostoru. Účelem je nabídnout lepší zobrazení politických, ekonomických, sociálních a technologických dopadů znovuzavedení hraničních kontrol od roku 2015 do roku 2021. V tomto časovém intervalu se Evropská unie potýkala s migrační krizí a zároveň s krizí ve zdravotnictví, s pandemií Covid-19.Jejich následné důsledky ovlivnily nejen strategie a politiku některých zemí Evropské unie, ale i bezpečnostní situaci Unie jako celku. Klíčovou metodou studia je alternativní PEST analýza. Praktická část se skládá ze dvou hlavních kapitol, které podrobně ukazují časové rozpětí a dopady znovuzavedení kontrol na vnitřních hranicích.
Vedoucí práce: Markéta Votoupalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses