Společenská odpovědnost firem v módním průmyslu a její vnímání spotřebiteli - Nováková, Zuzana; Kincl, Tomáš, 1979-; Gunina, Daria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Práce se zabývá společenskou odpovědností firem v módním průmyslu se zaměřením na vnímání této problematiky spotřebiteli. Spotřebitelské chování je zároveň analyzováno z hlediska vnímání cenového rozdílu za produkty od společensky odpovědné firmy. Kromě toho se práce specializuje na vliv společenské odpovědnosti na nákupní záměr. Nakonec je diskutována percepce jednotlivých pilířů CSR spotřebiteli a ochota platit vyšší ceny za aktivity spojené s jednotlivými doménami. Pro výzkum je použita experimentální metoda využívající scénáře, které navodí spotřebiteli nákupní situaci. Poté je spotřebitelům předložen dotazník vztahující se ke scénářům. Pro výzkum je využito statistické vyhodnocení dat. Závěry práce prezentují pozitivní vnímání CSR spotřebiteli, dále zvyšující se nákupní záměr v reakci na společenskou odpovědnost firem. Výzkum odhaluje ochotu zaplatit až o 10 % vyšší cenu za produkt vytvářený společensky odpovědnou firmou v módním odvětví. Nakonec výsledky výzkumu ukazují důležité domény pro spotřebitele, to jsou doména zákazníků a environmentální doména a doménu zaměstnanců, u které spotřebitel vnímá přijatelný cenový rozdíl.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses