Právní otázky vlivu reklamy na internetu na spotřebitele - Teploukhova, Anastasia (2021)
V této diplomové práci jsou podrobně analyzovány charakteristiky soudobé reklamy, včetně vlastností online reklamy. Práce dále definuje požadavky na reklamu v souladu s právními a etickými normami. V teoretické části jsou identifikovány účinné psychologické triky používané v reklamě pro manipulativní účely. Praktická část obsahuje kvantitativní průzkum v podobě dotazníkového šetření za účelem zjištění faktorů, které ovlivňují spotřebitele v procesu online nakupování. Práce rovněž zjišťuje postoj českých a ruských spotřebitelů k neetické reklamě a míru, do jaké si jsou vědomi svých práv při nákupu v online obchodech.