Právní otázky vlivu reklamy na internetu na spotřebitele - Teploukhova, Anastasia; Boháček, Martin, 1947-; Yusupova, Regina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
V této diplomové práci jsou podrobně analyzovány charakteristiky soudobé reklamy, včetně vlastností online reklamy. Práce dále definuje požadavky na reklamu v souladu s právními a etickými normami. V teoretické části jsou identifikovány účinné psychologické triky používané v reklamě pro manipulativní účely. Praktická část obsahuje kvantitativní průzkum v podobě dotazníkového šetření za účelem zjištění faktorů, které ovlivňují spotřebitele v procesu online nakupování. Práce rovněž zjišťuje postoj českých a ruských spotřebitelů k neetické reklamě a míru, do jaké si jsou vědomi svých práv při nákupu v online obchodech.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses