Ovlivňují hodnoty jedince vztah ke mzdové transparentnosti? : Aplikace Schwartzovy teorie základních lidských hodnot - Mečířová, Alena (2021)
Diplomová práce se zabývá vlivem osobnostních charakteristik na mzdovou transparentnost. Cílem práce je zjistit, zda preference osobnostních hodnot mohou predikovat negativní či pozitivní postoj ke mzdové transparentnosti. Výzkum byl proveden pomocí validovaného dotazníku Schwartzovy teorie PVQ, který je určen k měření preferencí hodnot a dotazníku autorů Smit a Montag-Smit pro měření postojů ke mzdové transparentnosti. Nad daty byla provedena deskriptivní, korelační a regresní analýza. Diplomová práce nepotvrdila, že by preference osobnostních hodnot souvisely s postojem ke mzdové transparentnosti.