Stres management manažerů ve finančním sektoru - Dvořák, Štěpán (2021)
Cílem této práce je zhodnotit, jaké strategie zvládání stresu a jaké postupy tvorby work-life rovnováhy volí manažeři pracující ve finančním sektoru na území Pardubic a okolí. Práce se také snaží posoudit, jak manažeři přistupují k péči o své duševní zdraví, jak velkému stresu jsou vystaveny, jak se s ním vypořádávají a v neposlední řadě, jak slaďují svůj pracovní a osobní život. Práce shrnuje teorii k tématu strategií zvládání stresu a k tématu dosahování work-life rovnováhy. Základním pilířem praktické části je soubor dat získaných z řízených rozhovorů, na základě něj dochází k vyhodnocení zvládání této dovednosti u vybraných manažerů. K vyhodnocení stupně vyhoření budeme využívat škálu hodnocení stupně vyhoření podle Christiny Maslachové.