Stres management manažerů ve finančním sektoru - Dvořák, Štěpán; Pauknerová, Daniela, 1970-; Svoboda, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této práce je zhodnotit, jaké strategie zvládání stresu a jaké postupy tvorby work-life rovnováhy volí manažeři pracující ve finančním sektoru na území Pardubic a okolí. Práce se také snaží posoudit, jak manažeři přistupují k péči o své duševní zdraví, jak velkému stresu jsou vystaveny, jak se s ním vypořádávají a v neposlední řadě, jak slaďují svůj pracovní a osobní život. Práce shrnuje teorii k tématu strategií zvládání stresu a k tématu dosahování work-life rovnováhy. Základním pilířem praktické části je soubor dat získaných z řízených rozhovorů, na základě něj dochází k vyhodnocení zvládání této dovednosti u vybraných manažerů. K vyhodnocení stupně vyhoření budeme využívat škálu hodnocení stupně vyhoření podle Christiny Maslachové.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses