Chytrá mobilní zařízení pro sport - Lešek, Vladimír (2021)
Diplomová práce se zabývá chytrými mobilními zařízeními pro sport. Nejprve uvádí obecně problematiku nositelných zařízení (wearables) – tedy základní dělení nositelných zařízení, specifikace (například operační systém, senzory, konektivita, odolnost) a rozdělení trhu. Následně se práce zaměřuje přímo na chytrá mobilní zařízení pro sport. Jejich výhody a nevýhody, nejznámější výrobce a způsoby jakými jsou zaznamenávány sportovní aktivity. Cílem práce je komparace chytrých mobilních zařízení pro sport od nejznámějších výrobců (Garmin, Polar, Suunto) ve stejné cenové kategorii. Záznamy zařízení byly srovnávány při třech sportovních aktivitách (běh, kolo, chůze) a ve třech různých prostředích (volná obloha, les, městská zástavba). Celkem tedy proběhlo devět měření. Aby byla jednotlivá měření prováděna stejným způsobem, je v práci stanoven metodický postup. Ten se skládá ze čtyř částí: Příprava zařízení, Popis prostředí, Zahájení a ukončení aktivity, Export a analýza dat. Jednotlivá měření jsou v práci podrobně popsána. Pro analýzu dat je využíván nástroj DC Rainmaker Analyzer, který poskytuje grafické výstupy z jednotlivých měření a tím přináší další pohled na získaná data.