Pokročilost a příležitosti konceptu Smart City v Plzni - Nováková, Barbora (2021)
Tato diplomová práce se zabývá konceptem Smart City a jeho pokročilostí a příležitostmi v Plzni. Cílem bylo zjistit aktuální úroveň zavádění konceptu Smart City v Plzni a navrhnout doporučení pro další rozvoj konceptu pro město Plzeň. Teoretická část práce představuje koncept, jeho základní dimenze a příklady aplikace tohoto konceptu ve světě. V praktické části byla Plzeň porovnávána z pohledu různých oblastí souvisejících s konceptem (např. uskutečněné projekty, strategie nebo komunikace) s Vídní, která je v implementaci tohoto konceptu dále. Bylo provedeno i dotazníkové šetření pro zjištění úrovně povědomí o konceptu v Plzni. Na základě porovnání a výsledků dotazníku byly identifikovány oblasti Smart Environment a Smart Mobility jako klíčové pro budoucí rozvoj v Plzni, včetně konkrétních projektů, které by respondenti uvítali.