Pokročilost a příležitosti konceptu Smart City v Plzni - Nováková, Barbora; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato diplomová práce se zabývá konceptem Smart City a jeho pokročilostí a příležitostmi v Plzni. Cílem bylo zjistit aktuální úroveň zavádění konceptu Smart City v Plzni a navrhnout doporučení pro další rozvoj konceptu pro město Plzeň. Teoretická část práce představuje koncept, jeho základní dimenze a příklady aplikace tohoto konceptu ve světě. V praktické části byla Plzeň porovnávána z pohledu různých oblastí souvisejících s konceptem (např. uskutečněné projekty, strategie nebo komunikace) s Vídní, která je v implementaci tohoto konceptu dále. Bylo provedeno i dotazníkové šetření pro zjištění úrovně povědomí o konceptu v Plzni. Na základě porovnání a výsledků dotazníku byly identifikovány oblasti Smart Environment a Smart Mobility jako klíčové pro budoucí rozvoj v Plzni, včetně konkrétních projektů, které by respondenti uvítali.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses