Vliv projektového prostředí na sdílení znalostí projektového týmu v projektově orientované IT společnosti Atos IT Solutions and services, s.r.o. - Türkott, Filip; Hájek, Jiří; Pešata, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem práce bylo nalezení nejdůležitějších faktorů na sdílení znalostí v projektovém týmu v projektově orientované společnosti Atos IT Solutions and Services, s.r.o. V práci byly využité sekundární i primární data. Sekundární data byla získána prostřednictvím rešerše dostupné literatury na téma vlivu projektového prostředí na sdílení znalostí a sdílení znalostí v projektově orientované společnosti. Pro sběr primárních dal byl využit vlastní dotazníkový výzkum poslaný zaměstnancům společnosti, kteří se přímo podílejí na projektech. Výsledkem dotazníkového šetření byla identifikace nejdůležitějších faktorů pro sdílení znalostí v projektovém týmu, jak pro celou společnost, tak v závislosti na pozici respondentů na projektu, stylu řízení projektu, velikosti projektu a průmyslovém zařazení projektu. Výsledky v závislosti na pozici respondentů byly následně ověřené pomocí rozhovorů s vývojářem, konzultantem a manažerem. Z výsledků šetření vyšlo najevo, že nejsou statisticky významné rozdíly ve vnímání vlivů jednotlivých faktorů při sdílení znalostí v závislosti na pozici, kterou zaujímají na projektech. Na základě výsledků důležitosti jednotlivých faktorů pro společnost byly faktory věcně sloučeny do skupin a následně byla analyzována důležitost jednotlivých skupin. Nejdůležitější skupinou faktorů pro sdílení znalosti byl pro společnost projektový tým. Přínosem práce je shrnutí nejdůležitějších faktorů pro společnost. V závěru práce jsou uvedené limity a další možné směry výzkumu.
Vedoucí práce: Jiří Hájek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses