Datamining metadat obrazových formátů pro potřeby profilace uživatelů. - Kuthanová, Karolína (2021)
Digitální informace se zaměřením na prezentování obrazových dat, běžně obsahuje skupinu textových záznamů uložených přímo v těle samotného obrazového souboru. Tyto textové záznamy označované jako metadata obsahují technické parametry a doplňující informace o vzniku konkrétní fotografie. Účelem diplomové práce bude navrhnout metodiku analýzy metadat pro potřeby profilace chování jednotlivce nebo skupiny. Praktická část bude zaměřena na vytvoření datových podkladů pro tematickou hru, založenou na analýze metadat digitálních fotografii vytvořených mobilním telefonem.