Datamining metadat obrazových formátů pro potřeby profilace uživatelů. - Kuthanová, Karolína; Hološka, Jiří, 1983-; Kubů, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Digitální informace se zaměřením na prezentování obrazových dat, běžně obsahuje skupinu textových záznamů uložených přímo v těle samotného obrazového souboru. Tyto textové záznamy označované jako metadata obsahují technické parametry a doplňující informace o vzniku konkrétní fotografie. Účelem diplomové práce bude navrhnout metodiku analýzy metadat pro potřeby profilace chování jednotlivce nebo skupiny. Praktická část bude zaměřena na vytvoření datových podkladů pro tematickou hru, založenou na analýze metadat digitálních fotografii vytvořených mobilním telefonem.
Vedoucí práce: Jiří Hološka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses