Ekonomická diplomacie Francie a její aplikace v afrických zemích - Pavlíková, Kristýna; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Peterková, Jana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Ekonomická diplomacie nabyla v současných mezinárodních vztazích velkého významu. S probíhající globalizací lze sledovat přesun hospodářských těžišť ve světových regionech, v současnosti lze pak spatřit velkých potenciál v dynamické Africe. Francie spolupracuje s africkými partnery dlouhodobě, přičemž kořeny lze spatřit již v koloniální minulosti země. Tato diplomová práce metodou analýzy identifikuje hlavní rysy současného fungování ekonomické diplomacie Francie s aplikací na afrických zemích, formuluje tendence v oblasti podpory francouzského exportu a vymezuje formy komerční návaznosti rozvojové spolupráce v afrických zemích.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses